"Mjesto zajednice"

Razvoj društevno-kulturnog centra Lazareti

Projekt Mjesto zajednice se temelji na gradnji civilno-javnog partnerstva između Grada Dubrovnika, Dubrovačkih ljetnih igara, Art radionice Lazareti, Deše i Studentskog teatra Lero.

Projekt za cilj ima razvoj i uspostavljanje društveno-kulturnog centra koji svoje djelovanje temelji na kulturnim i društvenim potrebama zajednice te vrijednostima sudioništva, uključenosti, otvorenosti, zajedništva i održivog očuvanja kulturne baštine.

Projekt obuhvaća i razvija brojne aktivnosti: od edukacija za organizacije civilnog društva, preko razvoja modela uključivanja javnosti u predlaganje, planiranje i provedbu aktivnosti u Lazaretima, istraživanja društvenog potencijala i utjecaja društveno-kulturnog centra do pripreme i provedbe participativnih kulturnih i umjetničkih aktivnosti.

Projekt "Mjesto zajednice" sufinanciran je u okviru poziva Kultura u centru UP.04.2.1.04. – Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020; a posrednička tijela u provedbi projekta su Ministarstvo kulture RH i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Projekt „Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra Lazareti“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda (85%) te sredstvima Državnog proračuna RH (15%).

NOSITELJ PROJEKTA

Art radionica Lazareti

PROJEKTNI PARTNERI

DEŠA Dubrovnik

Studentski teatar Lero

Dubrovačke ljetne igre

Grad Dubrovnik

KONTAKT

www.arl.hr

Kontakt Mjesto Zajednice

www.esf.hr

www.strukturnifondovi.hr